Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα Νεα της Αφρικής ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ
22/09/2007
Ν.Κάτσικας
 

          Συνάντηση με τον Εξοχ.Πρόεδρο του Κονγκό Μπαραζαβίλ κ. Ντένις Σασσού Νγκουέσο είχε την 22α Σεπτεμβρίου 2007 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στα πλαίσια  

           Κατά την θερμή υποδοχή, επιβεβαιώθηκε εκ μέρους του αφρικανικού αυτού κράτους όπου φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα κέντρα της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρικανική ήπειρο το γεγονός της επιδεικνυομένης συμπαραστάσεώς του στο ευθυνοφόρο έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.   

           Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ιδιαιτέρως ο Εξοχ.Πρόεδρος της χώρας, τονίζοντας την μεγάλη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην επικράτηση και την διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, διά του ιεραποστολικού έργου. «Σάς συγχαίρουμε για τον αγώνα που δίνετε προς ώφελος όλων των κατοίκων της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Νγκουέσο, ανακοινώνοντας επισήμως ότι επίκειται δωρεά ενός μεγάλου οικοπέδου στην πρωτεύουσα του κράτους, ώστε να συμβάλλει κατ’ αυτόν τον τρόπο στην στήριξη της πολυσχιδούς δράσεως του Αποστολικού και Πατριαρχικού στο κράτος. «Η παρουσία του Μακ.Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο Κονγκό Μπρεζαβίλ δίνει μια νέα πνοή στην χώρα», κατέληξε ο κ. Σασσού Νγκουέσο.

           Ο Σεπτός Προκαθήμενος της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Εξοχ.Πρόεδρο και την Κυβέρνηση του κράτους για την συναρωγή και την παρεχομένη προστασία στο έργου του ευαγγελισμού των λαών της ηπείρου του μέλλοντος. «Η Εκκλησία μας δουλεύει αθόρυβα, χωρίς να επιζητά ανταπόδοση για να εξυψώσει το πνευματικό και βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων, κυρίως όμως να τούς κάνει κοινωνούς και μετόχους της Αληθείας». 

           Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε και με τον Εξοχ.Υπουργό Μεταφορών κ. Λούις Μαρί Νόμπο Μαβούνγκου, στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεσή Του να συμβάλει στην εκστρατεία καταπολέμησης του ιού του AIDS στην περιοχή με την βοήθεια σχετικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ