Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα Νεα της Αφρικής ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ
19/09/2007
Ν.Κάτσικας
   
       
       
       
       
       
       
 

          Θερμή υποδοχή με δάφνες στα χέρια επεφύλαξαν χθες το απόγευμα, 18η Σεπτεμβρίου 2007,  οι ορθόδοξοι κάτοικοι της Κινσάσα του Κογκό προς την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄.

           Ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, ο Οποίος πραγματοποιεί από χθες πολυήμερη ιεραποστολική περιοδεία στο Κονγκό, έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Κινσάσα με τις νενομισμένες τιμές από την Εξοχ.Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, τον Σεβ.Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ.Ιγνάτιο, τον Θεοφιλ Επίσκοπο Κολουέζι κ.Μελέτιο, τον Έλληνα και τον Αιγύπτιο Πρέσβη και άλλους επισήμους.

            Κατά την άφιξή Του ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά Του για το ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στην ευρύτερη περιοχή, επ’ αγαθώ όλων αδιακρίτως των κατοίκων. Επίσης αναφέρθη στο γεγονός των επικείμενων εγκαινίων της νέας γαλλόφωνης Θεολογικής Ακαδημίας, που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, 23η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταστεί φυτώριο καταρτισμένων αφρικανών Κληρικών. 

            Αμέσως μετά η ΑΘΜ μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου εψάλη δοξολογία. Κατά την ομιλία του ο Μακ.Πατριάρχης εξεδήλωσε την συγκίνησή Του για την θερμή υποδοχή που Του επεφυλάχθη και απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ιεραποστολής τόνισε ότι αυτό που μπορεί να τούς προσφέρει είναι η πατρική Του συμπαράσταση και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Θρόνου προς αυτούς, ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο τους. 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ