Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν την Ιεραποστολή του Πατριαρχείου ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Μ.
23/09/2007
Ν.Κάτσικας
   
       
       
       
       
       
       
 

            Την τρίτη μεγάλη Θεολογική Ακαδημία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετά τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αλεξάνδρειας και του Ναϊρόμπι, εγκαινίασε την Κυριακή, 23η Σεπτεμβρίου 2007 στην Κινσάσα του Κονγκό, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

             Η νέα γαλλόφωνη Θεολογική Ακαδημία, η οποία έχει κτισθεί με τις άοκνες προσπάθειες του Σεβ.Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνατίου σε προάστειο της Κινσάσα, όπου δεσπόζει ο νεοανεγειρόμενος Ιερός Ναός Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διαμονής, πλούσια βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, επιβλητική αίθουσα εκδηλώσεων, ως και ιατρείο, οδοντιατρείο και μικρό κέντρο υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των φοιτητών που θα αρχίζουν την φοίτηση την 1η Νοεμβρίου. 

            Την ικανοποίησή του για το μεγάλο αυτό έργο εξέφρασε και το κράτος του Κογκό. Μεταφέρων τους χαιρετισμούς του Εξοχ. Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κ.Ζοσέφ Καμπίλα, κατά την τελετή των εγκαινίων της Θεολογικής Ακαδημίας ο Υπουργός Προεδρίας της χώρας κ. Νκούλου ευχαρίστησε την Ορθόδοξη Εκκλησία για την πολύτροπη προσφορά της προς το αφρικανικό αυτό κράτος  και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα συνεχίσει να ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την δράση της.   

            Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου επετεύχθη με την συναρωγή Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει ο δωρητής του οικοπέδου κ. Κωνσταντίνος Σοφιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος του Κογκό αλλά και ο Έλληνας Πρέσβης κ.Ιωάννης Χριστοφίλης, τους οποίους τίμησε ο Μακ. Πατριάρχης, του Συλλόγου Εξωτερικής Ιεραποστολής Πάτρας «Πρωτόκλητος», που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Νικόλαο Σίμο καθώς επίσης και του Συλλόγου Εξωτερικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Λάρισας «Απόστολος Βαρνάβας», που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Στεργιούλη, τον Αντιπρόεδρο κ. Χαράλαμπο Δεβετζή και τον Γραμματέα κ. Χρήστο Αλεξίου. Επίσης, στους μεγάλους ευεργέτες, συγκαταλέγεται η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, για την ανάληψη της δαπάνης ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Θεολογικής Ακαδημίας. 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ