Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα χρονικά του Πατριαρχείου ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
ΧΡΟΝΙΚΟ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007
09/11/2007
Αρχιμ.Π.Αράθυμος
 

            Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την 8η και 9η Νοεμβρίου ε.ε στην περιοχή Ντάχερ του Καΐρου η επέτειος των 75 ετών από της ιδρύσεως του περικαλλούς Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
            Την 8η Νοεμβρίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ.Νικόλαο, Πατριαρχικό Επίτροπο επί των Αραβορθοδόξων και τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, ως και τους Θεοφιλ.Επισκόπους Κάρα κ.Γαττά και Νταράγιας κ.Μωϋσή, Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίοι με δεκαπενταμελή ομάδα Σύρων Κληρικών πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

           
            Την επομένη, 9η Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενους από τους προαναφερθέντες Ιεράρχες. Προ του πέρατος της Λατρευτικής συνάξεως ο Μακ.Πατριάρχης ανεφέρθη στην ιστορία του Ναού, προς τον οποίο προσέφερε πολύτιμη Εικόνα του Οσίου Σεραφείμ Σαρώφ. Κατά τις Λειτουργικές και πνευματικές αυτές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, η Εριτ.Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάϊρο κα.Αικατερίνη Γκίνη, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου κ.Βασίλης Σαραντινός, ο Πρόεδρος της Αραβορθοδόξου Κοινότητος κ.Χούρι και  πλήθος φιλευσεβών Χριστιανών.

            Την ιδία ημέρα η ΑΘΜ ετέλεσε την βάπτιση του υιού του Σύρου Κληρικού π.Ανανία, στον οποίο έδωσε το όνομα Θεόδωρος.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ