Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν την Ιεραποστολή του Πατριαρχείου ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
TO ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
20/10/2007
Σεβ.Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ.Γεωργίου
   
       
       
       
       
       
       
 

         Το κράτος Ζιμπάμπουε βρίσκεται ακριβώς στα βόρεια της Νοτίου Αφρικής. Έλαβε την ανεξαρτησία του το έτος 1980 έπειτα από δεκαπενταετή απελευθερωτικό αγώνα. Είναι μία χώρα 12 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία διαθέτει πολλούς φυσικούς πόρους, ως και τους Καταράκτες της Βικτώρια, ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου. Το Ζιμπάμπουε διαθέτει καλά αναπτυγμένο βιομηχανικό τομέα, ένα σχετικά ποικίλο ορυχειακό τομέα και ένα παραγωγικό κέντρο γεωργίας.

        Με την πάροδο των χρόνων οι Δυτικές Εκκλησίες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην προσέλευση των ιθαγενών στον Χριστιανισμό. Αυτό το πέτυχαν με την ενεργή ιεραποστολή, την ίδρυση ναών, σχολείων, νοσοκομείων και ιατρείων. Η Ορθοδοξία παρουσιάζεται στο Ζιμπάμπουε από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η εστία της προσοχής της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν η διακονία των αναγκών των Ελληνρθοδόξων μεταναστών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

       Ωστόσο τα τελευταία 15 χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναπτύξει ενεργό δράση στον χώρο της ιεραποστολής. Στην πρωτεύουσα Χαράρε έχει δημιουργηθεί το ορθόδοξο ιεραποστολικό Κέντρο «Άγιος Νεκτάριος», όπου λειτουργεί και κλινική για τις καθημερινές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε την θετική επίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη ζωή των πολλών νέων ορθοδόξων της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι προσέρχονται σε αυτό κάθε Σάββατο και Κυριακή για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

       Άλλο ένα ιερασποτολικό κέντρο, «Ο Άγιος Αυγουστίνος» ετοιμάζεται στην δεύτερη πόλη, το Μπουλαγουάγιο και κτίζονται δυο ακόμη ναοί, του Αγίου Γεωργίου και του Χριστού Σωτήρος. Στον «Άγιο Νεκτάριο» κατασκευάζεται επίσης μια τεχνική σχολή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσπαθεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητος ζωής του τοπικού πληθυσμού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, ως και υποτροφίες για να μπορέσουν τα άπορα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο, στηρίζει δε τους άπορους με τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη.

       Η Εκκλησία προσπαθεί να προσφέρει στον κόσμο του Ζιμπάμπουε την αληθινή πίστη, ως και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ευγενών κατοίκων του. Με το πέρασμα του χρόνου προγραμματίζει την εξάπλωση της στήριξης του τοπικού πληθυσμού με αυξημένη ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με την συναρωγή των Ορθοδόξων αδελφών μας ανά τον κόσμο μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. 

 

 

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ