Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα χρονικά του Πατριαρχείου ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
 
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
05/12/2008
Αρχιμ.Π.Αράθυμος
 

 

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα έλαβαν χώρα, την 4η και 5η Δεκεμβρίου ε.ε., στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας οι πνευματικές και Λειτουργικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Εφόρου του παλαιφάτου Πατριαρχείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.

            Την 4η Δεκεμβρίου εψάλη ο Μ.Εσπερινός, χοροσταντούντος του Μακαριωτάτου, ο Οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιουμένου από τους Θεοφιλ.Επισκόπους Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, και Κανώπου κ.Σπυρίδωνα, Ηγούμενο της Μονής.

            Την 5η Δεκεμβρίου ετελέσθη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Μακ.Πατριάρχη, συλλειτουργούντων των προαναφερθέντων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η χορωδία των αφρικανών σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας “Αθανάσιος ο Μέγας”. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλ.Κανώπου κ.Σπυρίδων.

            Προ του πέρατος της Λειτουργικής Προσευχής και ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερθείς στον βίο του τιμωμένου Αγίου και στον ιστορικό πλου της φερωνύμου Πατριαρχικής Μονής.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ