Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα Νεα της Αφρικής ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
 
Η Α.Θ.Μ ΣΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
12/10/2008
Αρχιμ.Π.Αράθυμος
 
       
     
       
       
       
       
 

           

     Την 12η Οκτωβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσαν οι Σεπτοί Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησίων στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, επί τη περατώσει των εργασιών της ιστορικής Συνάξεως των Προκαθημένων.

     Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής οι Πρωθιεράρχες μετέβησαν στην πολυαίωνια Ιερά Μονή Βαλουκλή, όπου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών.

    Το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, διά ναυλωμένου αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών, η ΑΘΠ, ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β΄ και άλλοι Προκαθήμενοι, άρχισαν περιοδεία-προσκύνημα σε πόλεις που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος και ευρίσκονται εντός της κανονικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας η Σμύρνη, από την οποία αύριο, 13η Οκτωβρίου, μετά την συνέχιση των εργασιών του Παυλείου Συμποσίου, οι Σεπτοί Πρωθιεράρχες θα μεταβούν προσκυνηματικώς στην αρχαία Έφεσο.

       Κατά τις επισκέψεις αυτές την ΑΘΜ συνοδεύουν ο Σεβ.Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Καλλίνικος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Παντελεήμων Αράθυμος.


   

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ