Το επίσημο web site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αναζήτηση:
 
 
Επιλέξτε θέματα που αφορούν τα χρονικά του Πατριαρχείου ανά ημερομηνία:
Επιλέξτε έτος και μήνα από το παρακάτω μενού
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ.
02/02/2008
Αρχιμ.Π.Αράθυμος
 

 

           Την 2α Φεβρουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, επί τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

 

            Την ιδία ημέρα υπεδέχθη στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον Εντιμ.κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη, Γενικό Γραμμάτεα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, συνοδευόμενο από τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιο Διακοφωτάκη.   

         

Κατά την συνάντηση αυτή, στην οποία παρέστη και ο κ.Μωχάμεντ Άουαντ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας, συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στις επιτελούμενες εργασίες αποκαταστάσεως της περιωνύμου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, στην σύσταση και λειτουργία της Μ.Κ.Ο. του Πατριαρχικού Θρόνου, ως και στο πολυσχιδέστατο ιεραποστολικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου στους λαούς της Αφρικής.


            Ο κ.Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την ιεραποστολική και ανθρωπιστική δράση που αναπτύσσει η Δευτερόθρονη Εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αφρικανική ήπειρο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας προς αυτή.

 

Μετά το πέρας της συναντήσεως η ΑΘΜ προσέφερε αναμνηστικά δώρα και παρουσίασε τους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου στον κ.Σκυλακάκη.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΕΚΤΥΠΩΣΗ