Απρίλιος  2002

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

Στο Κάιρο μετέβη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄, την Παρασκευή 5 Απριλίου ε.έ. συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματεύοντα Αρχιμ. Ιωακείμ Κοντοβά και τον Πατριαρχικό Διάκονο Νεκτάριο Κοντογιώργο.

Ο Μακαριώτατος έφτασε στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καίρου όπου τον υποδέχθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας και Πατριαρχικός Επίτροπος Καίρου κ. Αλέξιος και ο Κλήρος του Καίρου, με τους οποίους στην συνέχεια είχε συνεργασία για υπηρεσιακά θέματα της Επιτροπείας και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Το απόγευμα, ο Μακαριώτατος προέστη της Ακολουθίας των Γ΄ Χαιρετισμών στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας, τον Κλήρο της Επιτροπείας και πλήθος πιστών.

Την επομένη, Σάββατο 6 Απριλίου ε.έ. ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο όπου επέβλεψε τις εργασίες που επιτελούνται και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα από τον Προιστάμενο της Ιεράς Μονής Θεοφιλ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεοφύλακτο.

Ακολούθως, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καίρου όπου επισκέφθηκε την ασθενούσα κ. Ελένη Σιδερέλλη.

Την Κυριακή 7 Απριλίου ε.έ., Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Μακαριώτατος προέστη, όπως είθισται, της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπαραστατούμενος από τους Θεoφιλ. Επισκόπους Βαβυλώνος και Νιτρίας και τον Κλήρο της Επιτροπείας.

Στην ευχαριστιακή σύναξη παραβρέθηκαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Δ. Κωνσταντίνου, ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. Φ. Αναστασίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Καίρο κ. Β. Παπαιωάννου, Διπλωματικοί και Κοινοτικοί παράγοντες και πλήθος πιστών.

Το μεσημέρι, ο Πατριάρχης παρέστη σε γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβυς της Κύπρου και το απόγευμα επέστρεψε στην έδρα του.

Ο Μακαριώτατος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο είχε συναντήσεις εργασίας με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, τους Θεοφιλ. Επίσκοπους Βαβυλώνος και Νιτρίας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής

Κοινότητος Καίρου κ. Χρ. Καβαλή και πολλούς παροίκους.

Από το Πατριαρχικό Γραφείο Τύπου,

Αλεξάνδρεια, 8 Απριλίου 2002

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗΝ

Επί πολλάς ημέρας παρακολουθούμεν τον πόλεμον να συνεχίζεται εις την μέσην Ανατολήν. Δυστυχώς, καμμία παρέμβασις δεν φέρνει αποτέλεσμα. Εκφράζουμε την λύπην μας διά τους ανθρώπους που υποφέρουν, που τυραννούνται, που σκοτώνονται καθημερινώς. Ας ενώσουμε όλοι μαζί, σε όλον τον κόσμον, την φωνήν μας για να σταματήσουν οι αιματοχυσίες.

Όλοι μαζί διαμαρτυρόμεθα διά το κακόν και την αδικίαν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να έχουν πατρίδα δια να ζουν ελεύθεροι, να χαίρονται την οικογένειάν τους, τα παιδία τους και να απολαμβάνουν την ζωήν και τα αγαθά που μας εχάρισεν ο Θεός, με ειρήνην και με αγάπην.

Καταδικάζουμε τις σφαγές, την βίαν, την τρομοκρατίαν και τον πόλεμον.

Προσευχόμεθα εις τον Θεόν, που είναι η μοναδική μας ελπίδα, να βοηθήσει για να σταματήσει ο πόλεμος και να πρυτανεύσει σε όλους ειρήνη και αληθινή ελευθερία.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΜΑΗΛΙΑ

Στην πόλη της Ισμαηλίας, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, μετέβη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄, το Σάββατο 20 Απριλίου ε.έ. συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας, Πατριαρχικό Επίτροπο Καίρου κ. Αλέξιο και τον Οικονομικό Επόπτη του Πατριαρχείου κ. Γ. Καραίσκο.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς των Αγίων Γεωργίου και Μηνά, επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο ανεγειρόμενο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως και είχε συνεργασία με τους υπεύθυνους μηχανικούς του έργου κ. Saber Hakim και κ. Samy Yanni.

Ακολούθως ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα Ισμαηλίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Τσιβίκης, με τον οποίο στην συνέχεια είχε συνάντηση εργασίας.

Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Γενικό Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Β. Παπαιωάννου και στο οποίο παρεκάθησαν Εκκλησιαστικοί, Διπλωματικοί και Κοινοτικοί παράγοντες.

Το απόγευμα, ο Πατριάρχης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Βαβυλώνος και Προιστάμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καίρου κ. Θεοφύλακτο, τον Δικηγόρο κ. G. Roushdi, την κ. Μ. Βαίου, τον κ. Γ. Κασιμάτη, τον Γ. Κολακίδης και τον Αντιπρόεδρο των Επιχειρηματιών Ασίας Αφρικής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στ. Αργυρίου.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄ μετέβη στο Κάιρο την Παρασκευή 19 Απριλίου ε.ε. συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Δημήτριο Ζαχαρέγκα και τον Πατριαρχικό Διάκονο Νεκτάριο Κοντογιώργο.

Το πρωί της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβ. Μητρ. Αλαβέρτυς κ. Δαυίδ, του Πατριαρχείου Γεωργίας, την ζωγράφο – σκηνογράφο κ. Ελένη Παύλου – Γκρόσμαν, την κα. Μερόπη Μιχαήλ και τον Οικονομικό Επόπτη του Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Καραίσκο.

Ακολούθως ο Πατριάρχης μετέβη στην πόλη Χελουάν, προκειμένου να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Οι λιγοστοί Ελληνορθόξοι που έχουν απομείνει στην πόλη, με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Πατριάρχη τους. Μετά την καθιερωμένη δέηση με συγκίνηση άκουσαν την πρόθεση του Προκαθημένου του Αλεξανδρινού Θρόνου, να επισκευάσει τον Ναό και το Πρεσβυτέριο της πόλεως.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας του Μακαριωτάτου με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, τον Αρχιμ. Κλεόπα Καλογήρου, τον Ιατρό κ. Αντώνιο Παπαχατζή και τον Πολιτικό Μηχανικό Saber Hakina.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος προέστη της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητρ. Αλαβέρτυς κ. Δαυίδ και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Αλέξιο.

Στην ακολουθία παραβρέθηκαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Δ. Κωνσταντίνου, ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. Φ. Αναστασίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Β. Παπαιωάννου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Χρ. Καβαλής, ο Άρχων Μέγας Εκκλησιάρχης του Θρόνου κ. Γ. Βαλλάς, Διπλωματικοί και Κοινοτικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Το βράδυ ο Μακαριώτατος παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβυς της Ελλάδος και στο οποίο παρεκάθησαν όλοι οι προαναφερόμενοι.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

Συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την παραμονή του στο Καίρο, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄, την Κυριακή 21 Απριλίου ε.έ., Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, προέστη ως είθισται της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Ντάχερ, της Κοινότητος των Αραβορθοδόξων Καίρου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Αλέξιο, Κληρικούς του Θρόνου αλλά και από την Ρωσία και τον Λίβανο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, στην συνέχεια εξήρε την απέχθεια των χριστιανών ενάντια στον πόλεμο και την αδικία και τόνισε τον αγώνα και την αγωνία των αληθινών χριστιανών για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Στην ευχαριστιακή σύναξη παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Β. Παπαιωάννου, ο Πρόεδρος των Κοινότητος των Αραβορθοδόξων Καίρου κ. Robert Hosni, εκπρόσωποι της Ενώσεως Παλαιστινίων Γυναικών, της Ελληνικής Κοινότητος Καίρου, της Κοινότητος Αραβορθοδόξων Αλεξανδρείας και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού όπου ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την αγάπη και την τιμή προς το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη τους, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κοινότητος, το Συμβούλιο και τον Προιστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ηλία Χαμπίμπ για την ευπρέπεια του Ναού και την άριστη οργάνωση, καθώς και τους εκπροσώπους της Ενώσεως Παλαιστινίων Γυναικών για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και τόνισε για μία ακόμη φορά την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους αλλά και την ανάγκη για την επικράτηση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή.

Το μεσημέρι, ο Πατριάρχης παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του το Συμβούλιο της Κοινότητος Αραβορθοδόξων Καίρου και στο οποίο παρεκάθησαν οι Εκκλησιαστικές, Διπλωματικές και Κοινοτικές αρχές που προαναφέρθηκαν.

Νωρίς το απόγευμα ο Μακαριώτατος επέστρεψε στην έδρα του.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 2004» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πολυμελής αποστολή της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» έφτασε στην πόλη της Αλεξάνδρειας γιά τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν το διήμερο 21-22 Απριλίου, κατά την διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε στα μέλη της Ελληνικής παροικίας Αλεξανδρείας το πρόγραμμα εθελοντισμού των Αγώνων.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου ε.έ. οι επικεφαλείς της αποστολής κ. Δήμητρα Ίγκαν, Διευθύντρια της Διευθύνσεως Απόδημου Ελληνισμού και κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, Διευθυντής Διευθύνσεως Εκπαιδεύσεως και Καταρτίσεως, επισκέφθηκαν την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Πέτρο Ζ’. Κατά την διάρκεια της συναντήσεως, ζητήθηκε η συμβολή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην αρτιότερη οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και συζητήθηκε το πρόγραμμα εθελοντισμού. Ο Πατριάρχης Πέτρος διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι θα έχουν κάθε δυνατή βοήθεια από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης παρέστη σε εκδήλωση-παρουσίαση του Προγράμματος Εθελοντισμού «ΑΘΗΝΑ 2004», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιουλία Σαλβάγου» της Ελληνικής Κοινότητος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Ειρηναίο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως κ. Γεώργιο, τους Αρχιμανδρίτες Σπυρίδωνα Μηλιώτη και Δημήτριο Ζαχαρέγκα και τον Πατριαρχικό Διάκονο Νεκτάριο Κοντογιώργο.

Η κ. Δ. Ίγκαν κατά την εισαγωγική ομιλία της ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία στην εκδήλωση και τόνισε πως το δικό του παράδειγμα εργατικότητος και επιτυχίας είναι ο καλύτερος οδηγός αφού πέτυχε πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα μεταξύ πολλών δυσκολιών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Πατριάρχου ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε και συνεχάρη για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, ανακοίνωσε την συμπαράσταση του Πατριαρχείου και των Μητροπόλεων του Θρόνου στο μεγάλο έργο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και του εθελοντισμού και ευχήθηκε επιτυχία τόσο στις επόμενες παρουσιάσεις στην Νότιο Αφρική όσο και στην γενικότερη προετοιμασία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) κ. Στ. Ταμβάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Χ. Κατσιμπρής, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας Σ.Α.Ε. Ασίας - Αφρικής, από την Νότιο Αφρική, την Ζάμπια και τον Λίβανο, οι οποίοι συνεδριάζουν αυτές τις μέρες στην Αλεξάνδρεια, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων των Ελληνικών Σχολείων, Διπλωματικοί και Κοινοτικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΑΡΡΗΣΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Κ.Κ. ΠΕΤΡΟΥ Ζ’ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ:

 

Κυριακή των Βαίων 28/4/2002

- Θεία Λειτουργία 8 π.μ. – Ι. Π. Ναό Αγίου Σάββα

- Ακολουθία του Νυμφίου 6 μ.μ. – Ι. Ν. Ταξιαρχών Ιμβραημίας

 

Μεγάλη Δευτέρα 29/4/2002

- Ακολουθία του Νυμφίου 6 μ.μ. – Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού

 

Μεγάλη Τρίτη 30/4/2002

- Ακολουθία του Νυμφίου 6 μ.μ. – Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

Μεγάλη Τετάρτη 1/5/2002

- Άγιον Ευχέλαιον 4 μ.μ. - Ι. Π. Ναό Αγίου Σάββα

- Άγιον Ευχέλαιον 6 μ.μ. – Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αραβοφώνων

 

Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2002

- Ακολουθία των Αγίων Παθών 6 μ.μ. - Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

Μεγάλη Παρασκευή 3/5/2002

- Ακολουθία των Μ. Ωρών & Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως 9 π.μ. - Ι. Π. Ναό Αγίου Σάββα

- Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου 7 μ.μ. - Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

Μεγάλο Σάββατο 4/5/2002

- Ανάστασις του Κυρίου 11 μ.μ. - Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

Κυριακή του Πάσχα 5/5/2002

- Εσπερινός της Αγάπης 11 π.μ. - Ι. Π. Ναό Αγίου Σάββα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η Α.Θ.Μ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου ε.έ., η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας. Στη συνέλευση παρέστη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως κ. Γεώργιο και τον Κλήρο του Θρόνου.

Ο Πρόεδρος κ. Βύρων Βαφειάδης, ανέγνωσε την ετήσια έκθεση πεπραγμένων, τον ισολογισμό και τον προυπολογισμό του Επιμελητηρίου και απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Πέτρο, τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη, τον συνεχάρη τόσο για το μεγάλο έργο που επιτελεί σε όλη την Αφρική, όσο και για την στελέχωση του Πατριαρχείου με νέους και άξιους Κληρικούς και τον κάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων συνεχάρη τα Μέλη του Επιμελητηρίου για τα πεπραγμένα του διαρρεύσαντος έτους, ευχαρίστησε για την ενημέρωση τόσο τον κ. Πρόεδρο όσο και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Δημήτριο Νίκα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας που παρόλη την συρρίκνωση διατηρεί τις εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητές του, εξήρε την προσφορά των εμπόρων στην διαμόρφωση και διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, σημείωσε με έμφαση την ανάγκη για ενότητα, αγάπη, συνεργασία και υπευθυνότητα και τόνισε την συμπαράσταση και επικρότηση του έργου του Επιμελητηρίου από την Αλεξανδρινή Εκκλησία, τον Πατριάρχη και τους συνεργάτες του.

Το βράδυ, ο Μακαριώτατος παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------